16 жовтня 2021 року, Паломницьким центром "Воскресіння" з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона було організовано цікаву, духовно-просвітницьку прощу до святинь Житомирщини.

Під час цього паломництва прочани взяли участь в ранній та божественній літургії у Свято-Духівському монастирі, відвідали Радомишльський замок де ознайомились з унікальною колекцією домашніх ікон, яка зібрана Ольгою Богомолець. Окрім цього прочани помолилися в Свято-Георгіївському храмі міста Житомира, який є символом братніх відносин між грузинським та українським народами.

Про храм, його будівництво та розбудову для рівнян розповів настоятель цієї церкви протоієрей Павло Ядчишин. Завершилась проща до святинь Житомирського краю відвіданням Свято-Михайлівського каферального собору, який відомий своїми унікальними розписами та великою кількістю святинь, серед яких чудотворна ікона Богородиці "Троєручиця" та ковчег із частинами мощей більше 100 святих. Після всенічної прочан з Рівненської єпархії радо вітав Преосвященнійший владика Паїсій подавши кожному архіпастирське благословення і побажав щасливого повернення додому. А настоятель кафедрального храму протоієрей Богдан Бойко розповів для паломників про історію та сьогодення собору та про унікальні розписи подібних яким нема ніде в Україні.

   

  

Джерело

Scroll to top