14 серпня Православна Церква вшановує Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього, а також пам’ять старозавітних семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії та учителя їхнього Єлеазара.

З нагоди свята, напередодні, у Свято-Георгіївському храмі м. Житомира було звершено вечірнє богослужіння з виносом Хреста Господнього та покладення його на центральний тетрапод храму для поклоніння і вшанування.

В сам день свята богослужіння розпочалося з Божественної літургії. Очолив богослужіння настоятель храму протоієрей Павло Ядчишин.

Під час літургії читалися два Євангельських читання від апостола і євангелиста Іоана Богослова та апостола Матфея. Під час потрійної єктенії були проголошені додаткові прохання за мир в Україні та припинення пошесті (епідемії). Після проведення загальної сповіді вірні приступили до Таїнства Причастя. По завершені Божественної літургії, зі словами привітань до присутніх звернувся настоятель храму та розповів про свято Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього та про життя святих семи мучеників Маккавеєвих.

Також в цей день у храмі було звершено чин малого освячення води, а по завершені молитов, окроплено святою водою зілля та мед нового збору.

  

  

 

Scroll to top