З благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) 23 червня 2020 року відвідав Клуб Кабінету Міністрів, де відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком та Головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олени Богдан.

Олександр Ткаченко акцентував увагу на питанні міжрелігійного та міжконфесійного діалогу в співпраці між релігійними спільнотами та представниками держави. Міністр культури навів приклад Хрещення Київської Русі, яке стало відправною точкою потужного процесу просвітництва для нашого народу. А також закликав релігійні спільноти України долучитися до проекту створення нової сучасної й переважно цифрової бібліотеки Святої Софії Премудрості, де будуть представлені зразки мудрості, якою багаті релігійні традиції.

Архієпископ Євстратій під час виступу передав привітання від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та висловив сподівання на подальший конструктивний діалог та плідну співпрацю.

«Ми надіємося на продовження плідної співпраці, яка за чверть століття склалася в Україні, попри драматичні зміни, які за цей час переживала наша держава і наш народ, адже питання співпраці Церкви й держави залишається і завжди є актуальним», – сказав архієпископ Євстратій.

Також владика означив позицію, яку підтримує ВРЦіРО, щодо недопустимості ухвалення законодавчих ініціатив різного рівня, різного плану, які об’єднані однією тематикою: впровадження ідеологічних конструкцій однієї з існуючих ідеологій – в законодавче поле України.

Інші учасники зустрічі також підкреслювали важливість продовження державно-церковного діалогу і надавали конкретні пропозиції щодо цього.

Пресслужба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

Scroll to top