На 40-ий день по Воскресінню Господньому святкується велике дванадесяте свято Вознесіння Господнє. Святкування Вознесіння має давнє походження, бо апостольські постанови вказують здійснювати його на сороковий день по Пасці.

З нагоди свята у Свято-Георгіївському храмі м. Житомира відбулись святкові богослужіння. Напередодні свята, 27 травня 2020 року, настоятель храму протоієрей Павло Ядчишин у співслужінні ієрея Максима Роговця звершили велику вечірню з літією.

 

28 травня 2020 року, була звершена святкова Божественна літургія. Очолив богослужіння настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин у співслужінні ієрея Максима Роговця та економа Житомирсько-Овруцької єпархії протодиякона Аліма Мельника.

Після потрійної єктенії була виголошена молитва за припинення пошесті (епідемії).

Після причастя духовенства, настоятель храму провів загальну сповідь та благословив вірних до Святого Причастя. По завершені Божественної літургії протоієрей Павло Ядчишин привітав парафіян з великим святом та звернувся зі словом проповіді про значення Вознесіння Господнього в житті кожного християнина. 

 

 

 

Scroll to top